top of page

MÒDUL 4: MÍNIMA ÀNIMA. CREACIÓ DE MARIONETES EN MINIATURA

LAMBESCOLAteste6.png

Il·lustració de Cleber Laguna

DATES: 18 i 19 de març 2023 (12 hores)

HORARI: 11:00 - 19:00h

 

FORMADORA: Juliana Notari (Cia Marionete Livre - Brasil)

 

PREU: 150€

LLOC: Espai La Bayka (Hospitalet de Llobregat)

ÍNDEX DE CONTINGUTS DEL MÒDUL 4

MÍNIMA ÀNIMA és un taller intensiu de creació de titelles en miniatura des de la connexió corporal i subjectiva amb la matèria triada per a la composició de la forma, textura, dramaticitat i gestualitat. Forma part de la Pedagogia de la Marioneta Lliure, desenvolupada per Juliana Notari.

 

Les mini-marionetes necessiten una atenció específica des de la seva concepció fins a la seva forma de moure's. La Juliana té una forma molt peculiar i personal de construir els seus titelles i també de relacionar-se amb aquest art i als seus tallers fomenta la relació íntima amb les creacions. Es tracta d'una proposta d'immersió en la construcció de mini-marionetes, del laboratori d'idees, d'intercanvis i escoltes. L'artista treballa amb tres eixos primordials en aquest taller: pell, ulls i cor. Aquest és lʼesquelet del taller.

El taller està dividit en tres processos que es barregen sempre. Són els següents:

 

1. Investigació de les matèries

 

La primera matèria de recerca serà els cossos de les persones participants, amb exercicis dactivació i escalfament. Tot seguit, totes les persones del taller investigaran matèries orgàniques i sintètiques que formen part de la vida i del quotidià. Es farà una investigació col·lectiva, de matèries que són afectives i utilitàries, com ara teles de cotó, robes, plantes i flors seques, papers, pells d'animals, objectes. Després, Juliana Notari acompanyarà els processos de cerca personals i íntims de cada participant. Amb molta experimentació crearem un gran laboratori de pells i textures.

 

2. Construcció del mini - ésser

 

A partir de la immersió investigativa de les matèries i les pells, entrarem a la construcció de la marioneta, de l'ésser. Com que tot el procés és personal i íntim, des de la recerca de les matèries, l'ésser ho serà també. Aquesta marioneta es convertirà en una part del cos de les persones participants, o una extensió del mateix, feta amb intimitat i en connexió extrema i profunda. Juliana Notari acompanyarà cada participant en el procés. Farem també processos col·lectius tant de recerca, observació com de construcció. Treballarem nocions de modelatge, escultura, collage i superposició de matèries per a la composició de la mini-marioneta. Juliana entrarà en contacte previ amb les participants per proposar una pre-investigació de matèries i desitjos dramatúrgics.

 

3. Moviment

 

L'estudi de la gestualitat del nou mini - ésser i de les seves capacitats i incapacitats cinètiques és la base d'aquesta etapa. Cada participant organitzarà un estudi del moviment i crearà una partitura daccions amb la marioneta. Aquí treballarem nocions bàsiques i essencials d'animació i de manipulació. Realitzarem un treball exhaustiu de connexió cos - objecte, treballant des de la idea de vida i mort, contínuament.

IMG-20191109-WA0078.jpg
IMG-20191111-WA0044.jpg

Fotografies de Laura Corcuera

bottom of page