top of page

MÒDUL 2: L’UNIVERS DE LA IL·LUMINACIÓ PER A TEATRE DE PETIT FORMAT. DISSENY I REALITZACIÓ

LAMBESCOLAteste6.png

Il·lustració de Cleber Laguna

DATES: 15 i 16 d’octubre 2022 (12 hores)

HORARI: 11:00 - 19:00h

 

FORMADORA: Gabriela Céspedes (Cia Gabriela Clavo y Canela Teatro de Títeres - Argentina)

 

PREU: 150€

LLOC: Espai La Bayka (Hospitalet de Llobregat)

 

ÍNDEX DE CONTINGUTS DEL MÒDUL 2

L'artista Gabriela Céspedes, la qual es dedica al teatre de titelles des de fa més de trenta anys, ens proposa un viatge per l'univers de la il·luminació, disciplina en la qual ha esdevingut una referent a nivell internacional. En aquest segon mòdul formatiu, la Gabriela ens proposa la creació d'un prototip d'espectacle o projecte de petit format al voltant del qual treballarem una sèrie d'aspectes tècnics que ens permetran entendre i aprendre sobre els principis, la complexitat i la importància de la il·luminació en les nostres posades en escena.

El procés de treball s'inicia amb un exercici de manipulació d'objectes, com a disparador d'una possible història a explicar, independentment de si es parteix d'una idea prèvia. A partir d'aquí es podran analitzar treballs i mètodes de construcció de les caixes i, a través de la mediació de la formadora, trobar i aplicar solucions possibles per a cada idea en particular.

Recrearem escenes teatrals en un espai en miniatura a escala tant física com temporal. Aleshores, aquests dos paràmetres, més l'argument de l'obra, ens marcaran la quantitat de moviments lumínics necessaris per a la nostra posada de llums. Es realitzarà com a mínim un moviment lumínic per caixa de teatre lambe lambe.

 

Com a final d'aquest mòdul es construirà una CAIXA-MAQUETA de cartró, per a una sola persona espectadora, amb la possible resolució tècnica de manipulació, dramatúrgia, plantejament escenogràfic i mínim sistema de llums, segons les idees, possibilitats i necessitats de cada participant.

 

La proposta consta de les següents parts:

• Introducció dels principis bàsics de sistemes elèctrics per a caixes de Teatre Lambe - Lambe

• Realització d'un circuit bàsic per posar en escena una caixa de Teatre Lambe - Lambe o un altre projecte de petit format

• Desenvolupament d'una idea inicial que ens durà al procés de construcció d'una caixa - maqueta de cartró amb sistema de llums d'un espectacle en format Teatre Lambe - Lambe, per a una sola espectadora.

 

• Exercicis de manipulació d'objectes

 

• Recreació de la il·luminació d'una posada en escena teatral a escala real transferida en un espai a l'escala de les nostres caixes en miniatura amb la possible resolució tècnica de manipulació, dramatúrgia, plantejament escenogràfic i mínim sistema de llums, segons les idees, possibilitats i necessitats de cada participant. La construcció final i edició de so no es realizarà en aquest taller.

_MG_0572.jpg
_MG_2011.jpg

Fotografies de Paola Alonso

bottom of page